Természetes hajvilágosítás

25.7.13

Ma már bárkinek lehet mézszínű hajkoronája, festés vagy mesterséges hajszínezők használata nélkül is. Íme erre néhány természetes módszer.


Citromlé

A citromlé önmagában nagyon savas, ezért kizárólag hígítva szabad alkalmazni a hajon, arra pedig különösen vigyázzunk, hogy a lehető legkisebb mértékben érintkezzen közvetlenül a fejbőrrel. Egy citromból nagyjából két evőkanál citromlevet lehet kipréselni, ezt keverjük el 6 evőkanál vízzel, majd alaposan dörzsöljük bele a hajba. A világosító hatás felgyorsításáért szárítsuk meg a hajat hajszárítóval, vagy hagyjuk a napon megszáradni. Akinek alapvetően száraz a haja, azt a citromlé tovább száríthatja és töredezettebbé teheti, nekik ez a megoldás önmagában nem ajánlott, de keverhetik a citromlevet víz helyett olívaolajjal a kondicionáló hatás kedvéért.


Kamilla tea

A kamilla tea önmagában vagy citromlével keverve is jó hajvilágosító. Egyszerűen csak főzzünk
néhány deci teát, hagyjuk kihűlni, majd öblítsük át vele a frissen mosott és kondicionált hajat és hagyjuk magától megszáradni. A legjobb, ha erre a célra a gyógyszertárakban vagy drogériákban kapható kamilla virágot használjuk.


Olívaolaj

Az olívaolajról kevesen tudják, hogy amellett, hogy jó hajkondicionáló, világosításra is alkalmas. Ha önmagában használjuk, beletelhet néhány napba (mindennapos alkalmazás mellett), amíg látható eredményt érünk el vele, de citromlével keverve felgyorsíthatjuk a folyamatot. A keveréket hagyjuk a hajunkon fél óráig, majd alapos, akár többszöri mosással távolítsuk el az olajat a hajunkról.

MézA méz kis mennyiségben természetes hidrogén peroxidot tartalmaz, ami a hajszőkítés egyik alapvető anyaga, ezért az egyik legjobb természetes világosító. Egy evőkanál mézet keverjünk össze egy pohár vízzel, majd használat előtt hagyjuk a mixet egy félórát "pihenni". Óvatosan vonjuk be vele a hajat, és hagyjuk rajta legalább 20 percig. Kicsit nehéz lemosni, de megéri, mert a haj nem csak világosabb, de sokkal fényesebb is lesz általa.

Forrás: http://borsa.hu/

You Might Also Like

1 megjegyzés