Smink arcforma szerint

16.8.13Kerek arcforma

Jellemzői: telt, esetleg pufók arc, nemegyszer kiugró járomcsontokkal és kevésbé hangsúlyos állrésszel. 

 Az arc teltségét kell ellensúlyozni . Hogy ezt elérjük, az arcból a járomcsont felé meleg, barna színt, e fölé pedig világosabb pirosat viszünk fel puha ecsettel. Az arccsont legkiugróbb részét világos púderrel „takarjuk"; az áll alsó részét barna alapozóval fedjük.

Ovális arc

Jellemzői: a homlok vonala valamivel szélesebb az áll vonalánál

Az ovális arc szinte nem is igényel korrekciót. Izgalmasabbnak tűnik, ha az arccsont legkiugróbb részére egy árnyalatnyi pinket, vagy korallszínt teszünk fel. Csábítóbb a hatás, ha a meleg tónusok helyett a barna alapozóra csillámos, vagy szivárványos sminket teszünk.

Háromszög alakú arc

Jellemzői: széles homlok, magas arccsont, erős áll, a halánték felé keskenyedve
 
Szélesíteni kell! Oldalt, a hajtőtől kezdve a homlok közepe felé világos púdert vagy alapozót vigyünk fel.Az arc széles részét barna alapozóval keskenyítsük, a járomcsonttól lefele és befelé. A hatás a helyes frizura megválasztásával fokozható. Ajánlata: a fejtetőn laza, hullámos, dús, oldalt pedig keskeny, fejhez simuló frizura.

Keskeny arc

Jellemzői: szögletes, de szűk arcforma, sokszor hosszúkás orral párosítva
 
Szélesíteni kell! A smink segítségével szélesíthető. Mégpedig úgy, hogy alul is, fölül is barnára árnyékoljuk, mintegy „elveszünk" belőle. A homlok tetején, a hajtetőnél, valamint az áll alsó részén alkalmazzuk a sötétebb tónust. Az arccsontra friss, világos színű rúzst kenünk, amit a fül felső része felé, a szem vonaláig kenünk szét A frizura megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy ne legyen se hosszú, se félhosszú. A legjobban a bubifrizura kerekíti az arcot.

You Might Also Like

0 megjegyzés