Az első lépések: tanulj meg magassarkúban járni!

18.9.13


Vannak, akiknek szinte azonnal megy a magas sarkakon való suhanás, míg mások keményen megdolgoznak azért, hogy a megfelelő tartásuk - sőt, izomzatuk - kialakuljon ehhez a sokszor embert próbáló mutatványhoz.

Már az elején előrebocsátjuk, hogy a különböző tűsarkú és platformos csodák hosszú távú viselése nagyon nem egészséges, az az ideális, ha néhány óra erejéig, alkalmanként kapod elő őket, amikor brillírozni akarsz.
Minimalizálhatod a sérülések és a károsodás mértékét, ha legalább a helyes technikával tipegsz bennük, ezen tippek alapján nagyjából el is sajátíthatod ennek minden csínját-bínját.
Michelle Phan sok lány számára bizonyára az egyik leghitelesebb forrás, ha divat-és szépségtippekről van szó. Rögtön a videó elején figyelmezteti nézőit, hogy járáskor egyik lábukat a másik elé téve, először a sarkukat a földre helyezve kezdjenek járni - ne féljetek a ringó csípőtől, ez a magassarkú viselésének velejárója! Azt tanácsolja továbbá, hogy először kisebb sarkú lábbeliket válasszatok, ne várjátok, hogy azonnal tökéletesen fogtok illegni a húszcentis designercsodákban.
Ha már megy a járás a biztonságos, csúszásmentes és egyenletes felületeken, kezdhettek komolyabb kihívások után nézni. Michelle a következő "akadálypályákon" való áthaladásról beszél:

1. Lépcső
Ne próbálj sietni, nyugodtan helyezd a testsúlyodat egyik lábadról a másikra, a térded legyen rugalmas, próbáld combból (is) tartani magad! Ha van korlát, mindenképp használd, ha nincs, karolj a partneredbe! :)

2. Macskaköves út
Nem, nem gáz folyton azt nézni, hogy a sarkad ne akadjon bele a résekbe, ezt másképp nem lehet kivitelezni. Plusz tipp: ha tudsz, ilyen felületeken viselj inkább vastagabb sarkú cipőt!

3. Csúszós felületek
Inkább apró lépésekben haladj, különben megcsúszhatsz, ami hatalmas esésekhez vezethet. Ügyelj arra, hogy mindig nehezedj teljes egészében a talpadra, így kisebb eséllyel zakózol el!

4. Füves terület
Legjobb a testsúlyodat a lábujjaidra és a talpad elülső részére helyezni, különben a vékony sarkak beleragadhatnak a földbe. Persze meg is előzheted ezeket a kellemetlen pillanatokat, ha teletalpas cipőt választasz az adott eseményre.

Forrás

You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Nagyon jó bejegyzés lett! :)))))
  Ha valaki nem tud benne járni, nem csak, hogy ciki lesz ha borúl vagy botlik, de igen csúnya vége is lehet..... Egyszer egy csaj, tök csinos volt, de a magassarkúban nem volt igazán magabiztos, akkorát tanyált szegény mikor a villamosra fel akart szállni. Én tudok benne járni, évek óta használom, de nagyon vékony sarkút akkor se veszek fel, ha a világ legdögösebb cipője, mert tudom, hogy az nekem már instabil. :)
  Meg a nagyon magas platformokat csak bulizni veszem fel, ami nagyon ritka. Hétköznap pedig papucs, vagy alacsony magas talpú. :)
  És mindig odanézek mi van a lábam előtt. :)

  VálaszTörlés
 2. Néha szenvedni kell a szépségért, de vannak apró trükkök, hogy ne kelljen ;D :DD

  VálaszTörlés