Hajfestés házilag

14.8.13


Boltokban egyre több hajfesték kapható, épp ezért a hajfestés házilag is megoldható már, nem kell ezért órákat ülni a fodrászatban. Otthon felkenjük, és amíg hat, nyugodtan végezhetjük a dolgunkat. Nem kell hozzá szakmai tudás, hisz az újabb fajtákat bárki könnyedén fel tudja vinni.

Kellékek:
  • müanyag tál ( a festék kikeveréséhez)
  • hajfestő eszet ( a festék telviteléhez)
  • gyumikesztyű ( hogy a kezet ne érje a festék)
  • sűrű fogas fésű ( a festék egyenletes elosztása érdekében)
  • kézkrém / vagy bármilyen zsíros bőrre való krém/ ( a homlokot, tarkót bekenni, hogy ne fogja meg a festék a nemkívánt bőrfelületet)
  • rossz ruha ( amit nem sajnálunk, hogy festékes lesz, mert ruháról nem jön ki a hajfesték)
  • türölköző és sampon, barzsam

A hajfestés házilag tehát pici odafigyeléssel könnyedén megoldható. Fontos, hogy figyelmesen válasszuk ki a festéket, hogy nehogy a végeredmény ne olyan legyen, mint amit mi várunk. Ha megvan a tökéletes szín, akkor már csak egy kis idő kell, hogy fel tudjuk vinni a festéket a hajunkra. Húzzunk kesztyűt, ezután a hajfesték összetevőit keverjük össze, majd egy ecset és fésű segítségével oszlassuk el a hajon. Legyünk óvatosak a nyaknál, fülnél, vagyis a haj széleinél, hogy ne kerüljön festék a bőrünkre, mert onnan viszonylag nehéz lemosni. Ennek elkerülése érdekében krémmel kenyjük be a bőrfelületet.

Ha már fent van a festék, akkor festéktől függően 20-30 perc alatt hat is. Tartsuk be a hatóidőt, nehogy kárt tegyünk a hajunkban. Az új generációs festékek már úgy használhatóak, mint egy sampon. Nem kell ecset sem hozzá.

Szoktatok házilag hajat festeni? Tapasztalatok?

Az írás tartalmaz saját részeket, forrás : http://www.házilag.hu/

You Might Also Like

0 megjegyzés